« Ukraina i Sverige

Funderar du på att skaffa dig en luftvärmepump?

Om du funderar på att göra något med din uppvärming hemma, så kan det vara bra idé att välja en luftvärmepump. Om du satsar på en smart luftvärmepump, så ger den värme om vintern och kan ge dig kyla om sommaren. Om du installerar en luftvärmepump så kan den  spara upp till 70% av kostnaden av uppvärmningen. Dock beror det en del på hur ditt hus ser ut, vad det är för planlösning samt så klart var du väljer att sätta inomhusdelen.

En luftvärmepump kan du bland annat ha som komplement till husets befintliga värmesystem. Det är mer energieffektiv än direktverkande el samt så klart även mycket billigare. Den passar allra bäst i hus som har en ganska så öppen planlösning.

Hur fungerar en luftvärmepump?

Om du köper och installerar en smart luftvärmepump hos ByggHemma, så gör du ett bra val. Oftast består en luftvärmepump av två delar, en för att ha inne en för att ha ute. Det är alltså då en utomhusenhet och en inomhusenhet. Det finns även de modeller som har flera inomhusenheter.

Luftvärmepumpen tar till vara på all energi ute i luften för att sedan omvandla det till värme. Sedan går denna värme in i huset där den sprider sig, det med hjälp av en fläkt som sitter på inomhusdelen. Den kan dock inte användas för att få varmvatte men den kan på sommaren användas som luftkonditionering och avfuktning. 

Så om du vill spara in värmekostnaderna på bra sätt, så är en luftvärmepump att rekommendera. 

2 Dec 2021