« Ukraina i Sverige

Hur mycket pengar behöver man ha för resan?

Att resa, det kostar pengar. Dels resan i sig, dels kan det vara utgifter före resan samt även kostnader på resmålet. Vad allt kan kosta, det skiftar så klart en hel del beroende på var du reser, hur många som reser, vad det finns för krav med mera. Det kan vara smart att ha med ett extra kreditkort. Jämför olika på Crediwizz. Det finns några så kallade tumregler du kan använda dig av för att hitta en nivå på resan som passar dig. Levnadskostnader under en resa består av mat, boende, resa med buss eller tåg, aktiviteter, upplevelser och andra nöjen.

Utgifter innan resan

De utgifter som kan komma innan du reser är vacciner, flygbiljetter, visum, reseförsäkringar och eventuellt förbokade utflykter eller övernattningar. Det kan även vara så att du behöver en ny resväska, en ny neccessär, nya kläder med mera.

Utgifter under resan

Det är allt som oftast billigare att resa med andra än ensam. Det då man spenderar mindre, samt att det ofta kan bli tillägg för en person som reser själv som ex enkelrumstillägg. 

Levnadskostnader beror helt på vilket land du åker till. På en del platser i världen är det superbilligt, på andra är det lite dyrare.

Utgifter under en resa kan bestå av boende, om du inte bokat flyg och boende som paket. Sedan måste du äta varje dag. Tänk på att det skiljer sig åt att äta ute varje dag mot att laga på hotellet(om det finns köksmöjligheter). Andra kostnader kan vara utflykter du vill göra, souvenirer du vill köpa med mera. 

25 Mar 2020