« Ukraina i Sverige

Bilsemester? Se till att bilen är i bra skick innan

Att ta bilen och åka runt i Europa är det många som tycker är en bra idé och det är det! Dock är det mycket noga att du har en bil som är i bra skick när du åker. Det är mindre kul om den skulle gå sönder om du befinner dig i ett annat land. Se därför till att göra en bilservice innan du åker. Då kan du garantera dig om att bilen är i toppskick innan resan. Du själv kan även göra egen bilservice på bilen innan du åker. Det är bra att se till att oljan är bytt, däcken är i gott skick och att allt ser bra ut. Passa även på att göra en hjulinställning om det behövs. Åk till verkstad för en full bilservice med byte av alla filter, olja och bromsvätska. Passa även på att be dem se över bromsarna. 

Bilsemester utomlands

Att resa med bil genom Sverige är ofta inga konstigheter, men bilresa genom andra länder kan vara lite annorlunda. En del länder har udda regler både när det kommer till utrustning och vad du har på dig!
Bilar du i Tyskland, så är det förbjudet att köra bil, med badtofflor och du kan åka på höga böter. Det är lag och du får direkt betala böter kontant om du fastnar. Du får inte heller stanna på autobahn.

Om du har din bilsemester i Turkiet, Spanien eller på Cypern, så är du tvungen att ha med två varningstrianglar i bilen.


Går din bilresa genom någon av länderna Polen, Estland, Lettland, Litauen, Albanien, Rumänien, Bulgarien, Moldavien, Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Grekland eller Turkiet, så måste du ha med en brandsläckare i din bil.

Så se till att kolla upp regler och lagar i det land eller de länder du tänkt bila i!

17 Feb 2018