« Ukraina i Sverige

Djupa, gröna skogar

Det finns vissa saker som Sverige och Ukraina har gemensamt och en av de mest framträdande av dessa är de djupa, gröna skogarna som finns över hela Sverige men också över hela Krimregionen. Jakt är en mycket populär skogsaktivitet i Sverige och likaså i Ukraina och bytena man får chans att fälla är ungefär desamma i båda länderna. I Sverige jagar vi mest älg och rådjur medan man i Ukraina mest jagar rådjur, hjort och vildsvin. När den politiska instabiliteten tilltog i Ukraina för några år sedan så avtog jakten vilket snart resulterade i fler vargattacker, så där har vi en ytterligare gemensam nämnare - vargen.

En livsstil

Att vara jägare är en livsstil och man måste vara hundraprocentigt dedikerad till den för att det ska funka. Man måste givetvis ha en jägarexamen och vara kapabel att hantera sina vapen rätt så att man inte utsätter skogens djur för onödigt lidande. Sedan måste man givetvis ha rätt utrustning och sådan kan man med fördel införskaffa i en bra jaktbutik.

Den som tycker om att jaga i de svenska skogarna skulle säkert trivas också i de ukrainska skogarna, för naturen är snarlik. Jaktsäsongen i Ukraina sträcker sig från september till februari och för att få jaga i landet krävs licens och man köper en licens per byte man avser skjuta. För att få med sig en trofé hem så krävs ytterligare en licens. 

En jaktresa till Ukraina, om man är jägare, är en upplevelse för livet.

6 Dec 2018