« Ukraina i Sverige

Färdas med barn och barnvagn

Oavsett på vilket sätt man reser, med barn, så ställs man inför lite utmaningar. Särskilt om man ska ha med sulky, eller en barnvagn. Det finns olika färdmedel, som är olika enkla, eller svåra att använda sig av när man har barn. Så oavsett om du tänkt ta flyget till Ukraina, tåget ner till mormor i Skåne eller en taxi i stan, så kan det vara bra med lite information om du tar med barn och barnvagn på resan.

Flyga med barn

Barnvagn, sulky samt bilbarnstol räknas generellt inte som handbagage. Du måste checka in barnvagnen eller sulkyn vid incheckingsdisken men ibland finns det lånevagnar du kan använda till gaten. Oftast räknas barnvagnen eller sulkyn som extra bagage som man inte behöver betala för. Vid incheckning får man en stor plastpåse som man lägger vagnen i och sedan checkas den in vid specialbagage disken. Tips om hur du gör på flyget finns ofta på resbolagens hemsida.

Åka tåg med barn

Att ta med barnvagn på tåg är ofta inga problem, det ska finnas platser att ställa dem på. Dock kan du investera i en Joolz barnvagn som smidigt går att fälla ihop. En Joolz barnvagn är perfekt för många olika resor. En del tåg har en familjevagn med lekhörna där du kan vara med barnet. Där finns också extra utrymme för barnvagnen.

Åka taxi med barn

Nästan alla taxibolag kan förse sina kunder med bilar som har bilbarnstol. Se till att du frågar när du bokar. Om du tänker åka mycket taxi, eller bil utomlands, ta med en egen bilbarnstol. En del länder saknar sådana.

13 Jan 2018