« Ukraina i Sverige

Se Stockholm från himlen

Hur ska man som turist uppleva Sverige på bästa sätt?  Sverige är ett land som dels har en fantastiskt natur, som dels har en väldigt varierad sådan - jämför exempelvis södra och norra delarna av landet - och som utöver detta även har väldigt intressanta städer som bjuder på mycket ögongodis. Att vandra omkring i Stockholm och njuta av alla historiska byggnader, kanske ta en kaffe i Gamla Stan och därefter fortsätta via Slussen, ner längs Götgatan och ta del av det lite hippare Södermalm - det är på alla sätt och vis en dag att minnas.

Men hur ska man hinna med allt och hur ska man få den naturliga överblicken över hur staden faktiskt ser ut? Vi har ett väldigt bra förslag i detta som vi tänkte rekommendera dig som turist i Stockholm. Nämligen att se staden från ovan och därigenom dels kunna se hur den är uppbyggd; hur de olika stadsdelarna binds samman och hur det unika vattnet länkar samman hela staden. Dels också faktiskt - på allvar - kunna se vilken skönhet som Stockholm besitter; från luften kan du se naturen och du kan få en glimt av den unika skärgården som likt en en matta av mosaik ligger som en entre framför vår huvudstad.

Vi har hela tiden sagt från luften och med detta menar vi inte att man ska åka flygplan - vi menar att man ska boka in en betydligt behagligare resa i form av en ballongflygning. En ballongflygning sker på 500 meters höjs och fördelarna är många. dels så är färden ljudlös och dels så glider man fram i sakta mak - något som ger kraft åt den kunniga instruktörens olika berättelser om var man befinner sig och vad det är som man egentligen ser.

En ballongflygning är ett minne för livet

Säkerheten är naturligtvis det viktigaste och här vidtar man alla tänkbara åtgärder för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Som exempel så får du vara med och fylla ballongen med varm luft och du får dessutom en grundlig instruktion om hur allting fungerar - vad som sker vid uppstigning, hur en landning fungerar samt hur man agerar om det skulle börja blåsa. En ballongflygning är - helt enkelt - så säker som den kan bli.

Priset då? Ja, det ligger runt ungefär tvåtusen kronor och vi anser denna summa vara väldigt skälig. I synnerhet då man i det priset också inkluderar en lättare måltid samt - som sig bör - ett glas champagne. Varför inte bjuda din käresta på en resa som sent ska glömmas? Att se Stockholm - lagom till solnedgången - med ett glas bubbel i handen och njuta av en underbar, rent hisnande utsikt är ett minne för livet. Törs vi föreslå att det är den perfekta platsen för ett frieri?

27 Oct 2017